16585021_622499511270586_5337308485249925120_n.jpg

Från 45 000 kr

SUP med Lena Haglund 2023 - PERU

Reseblad

Beskrivning

Följ med på ett riktigt äventyr 2023! Rundresa i Peru med Stand-up paddling i södra stränderna i Peru till den djupaste delen av regnskogen vid amazonfloden i norra Peru i sällskap med Lena Haglund och Manuel Mori Marquez.
Stand-up paddleboard(SUP) är det ultimata sättet att utforska Peru och Amazonas.

Städer / Platser
Iquitos

Lima

Paracas

Ref. #1003

Dag 1

Flyg till Lima

Dag 2

Lima > Paracas (L)

Dag 3

Paracas (F, L)

Dag 4

Paracas (F. L)

Dag 5

Paracas > Lima > Iquitos (F,L,M)

Dag 6

Iquitos > Lodge 1  >

Dag 7

Lodge 2 

Dag 8

Cusco – Lima (F)

Dag 9

Lima (F)

Dag 10

Ankomst till skandinavien

RESEPLAN(kort)

 

Reseplan

Dag 1

Skandinavien - Lima

Avresa från Skandinavien. Ankomst och transfer till ert hotell. Ledig kväll.

Dag 3

Lima - Cusco (F)

Flyg till Cusco. Transfer till hotellet. På eftermiddagen besöker vi de stora sevärdheterna i Cusco. Turen börjar med Sacsayhuaman, en fästning på en kulle med utsikt över staden Cusco. De största stenarna som använts i dess konstruktion är nästan 8,5 m höga och väger 360 ton, de passar så perfekt ihop att ett enda papper inte skulle inte få plats mellan två stenar. Sen åker vi vidare till Qenqo, templet tillägnat Moder Jord. På väg tillbaka till Cusco besöker vi Puka Pukakara ´Det röda fortet´ och Tambomachay. Väl tillbaka i staden Cusco. Väl tillbaka i staden Cusco besöker vi Koricancha eller Temple of the Sun, ett fint exempel på sammansmältningen av Inca och den koloniala arkitekturen. En kort promenad i staden tar oss till katedralen med sina storslaget snidade träarbeten, utsmyckade altare och många hundra dukar från det 17-talet "Cusco målarskola". Åter till ert hotell och kvällen på egen hand.

Dag 5

Heliga dalen - Macchu Pichu (F, M)

Från Ollantay tar vi tåget till Aguas Calientes som ligger nedanför Machu Picchu. Därifrån åker vi buss på en slingrig väg upp till entrén. Machu Picchu som ligger på en bergskam är än idag ett mysterium för forskare världen över. Teorierna kring dess existens varierar och ingen vet med säkerhet vad Machu Picchu användes till. Vår guide avslöjar några av dess hemligheter. Buss tillbaka till Aguas Calientes. Övernattning.

Dag 7

Cusco (F)

Idag har ni ledig tid för att upptäcka denna fantastiska stad. Vi rekommenderar att ni strosar omkring i området runt San Blas där hantverkarna visar upp sina verk och självklart strosar ni omkring huvudtorget Plaza De Armas.

Dag 9

Lima (F)

I lämplig tid, transfer till flygplatsen för hemresa.

Dag 2

Lima

I dag är det dags för att upptäcka staden med en stadsrundtur. Både den historiska och den mer moderna delen av staden upplevs och till de viktigaste byggnaderna och platserna hör torget Plaza De Armas, stadshuset och katedralen. Vi bekantar oss också med de välbärgade bostadsområdena San Isidro och Miraflores.

Dag 4

Besök Urubamba – den heliga dalen och byn Pisaq

Denna morgon lämnar vi Cusco och kör österut för en omfattande upptäckt av Heliga dalen. Turen ger er möjligheter att på vägen stanna och njuta av landskapet och de Andinska byarna. Vi besöker Pisaq som är känd för sin souvenirmarknad. Lite tid på egen hand för att besöka marknaden har ni innan färden går vidare till Urubamba. Efter lunch kör vi till Ollantaytambo Fortress, där vi besöker bl a Solens Tempel, bildad av sex gigantiska monoliter och totalvikt överstiger 50 ton. Övernattning på hotell i Heliga dalen.

Dag 6

Machu Picchu - Cusco (F)

Efter frukost har ni egen tid för egna aktiviteter. Kanske väljer ni att besöka Machu Picchu igen, eller varför inte vandra upp för Huayana Picchu (3000m) och få en panoramisk vy över Machu Picchu. På eftermiddagen är det dags att resa tillbaks till Cusco. Vi tar Vistadome tåget till staden Poroy och fortsätter därifrån med buss. Ankomsttransfer till hotellet i Cusco.

Dag 8

Cusco – Lima (F)

Efter frukost, transfer till flygplatsen för resa tillbaka till Lima. Ledig eftermiddag för egna aktiviteter, förslagsvis: besök av frukt-och grönsaksmarknaden Surquillo med matlagningskurs, eller middag på någon av Limas utsökta restauranger på kvällen.

Dag 10

Ankomst till skandinavien

 
 
 
Aranwa Hotels Resorts & Spas paracas.jpg

Aranwa Paracas Resort & Spa

Aranwa Hotels Resorts & Spas

Läs mer

Preliminära hotell

Övriga resrutter 

274084017_351816330004112_5534348392097051224_n.jpg
2634428_ensign_flag_nation_sweden_icon.png

Sverige

SUP uthyrning i Särö

Från 2 timmar

Utforska viken i Särö på egenhand. Hyr en eller flera av våra upplåstbara Stand Up Paddle brädor som är i en av de högsta kvaliteterna.

300 kr

Från:

G0065360.jpg
2634428_ensign_flag_nation_sweden_icon.png

Sverige

SUP Aktiviteter i Särö

Från 2 timmar

Lär dig grunderna i denna fantastiska sport som erbjuder en kombination av fysisk aktivitet och äventyr medan man flyter på en längre version av en surfbräda med paddel.

600 kr

Från:

tours-inwildexpeditions-066.jpg
2634389_ensign_flag_nation_peru_icon.png

Peru

SUP-resa med Lena
Haglund 2023

15 dagar

Paddla SUP i Amazonas med vår SUP-instruktör Lena Haglund och utforska Peru.

45 000 kr

Från: